dilluns, 26 de desembre del 2016

Viladrau

Sortida a Viladrau el passat dissabte 26 de novembre amb en Josep Mª Baró.
Aprofitant els colors de tardor vàrem plantejar una excursió molt atractiva que transcorre per el Parc Natural del Montseny, amb racons de gran bellesa.
Sens dubte, l'aigua és la protagonista. La riera major primer, ens acompanya durant part de l'excursió tot travessant ponts i palanques de gran bellesa. I desprès en forma de fonts, ja que a la població n'hi ha controlades més de 200. El recorregut també passa per el Mas la Sala on l'any 1594 hi va néixer en Joan Sala i Ferrer, àlies Serrallonga, el més gran bandoler de la història.
La part més antiga de la casa correspon al segle XIV, moment en que va ser fortificada i transformada de Domus amb una muralla de tanca i una torre de guaita.











També hem visitat l'ermita de la Mare de Déu de l'Erola. És un edifici de planta rectangular de dos aiguavessos. A part de la capella situada al costat sud, també s'hi troba aferrada una casa de pagès. La casa de l'Erola surt documentada des de l'any 1582 i fou construïda com a residència per als ermitants de Sant Segimon.











I tot envoltat de faig i roures i uns immensos castanyers, molt peculiars en aquesta zona.
Hem acabat fent una visita al poble de Viladrau, format per un casc antic petit i compacte i que s'obre àmpliament amb torres i xalets enjardinats, molts dels quals són de principis del segle XX. Presideix la vila l'església de Sant Martí.




1 comentari:

  1. Hola
    Crec que em coneixeràs. Vaig fer la caminada de Viladrau amb vosaltres.
    Va ser una caminada fantàstica, m'ho vaig passar molt bé, sou tots molt simpàtics.

    Feu un gran treball, sou uns grans professionals, continuar així.

    Salutacions per a tots

    ResponElimina

Títol:
Escriu: