divendres, 30 de desembre del 2016

Alt Gaià

Pontils, Montclar i Santa Perpètua de Gaià (Antoni Llagostera)
El dissabte 3 de desembre de 2016 varem fer, acompanyats per l’amic Domènec Ribes i Mateu, varem fer una excursió magnífica pel Bloc del Gaià, Baixa Segarra, Alt Gaià o Marca del Gaià. Varem fer una excursió singular que sortint del poblet de Pontils ens va portar al cim del Montclar (948 m alt), el tercer cim més important de la zona, on hi ha l’església de Sant Miquel i una panoràmica molt àmplia, i a veure el castell, amb una torre impressionant, i poblet de Santa Perpètua de Gaià, ara feliçment salvada del desastre.











I això amb un paisatge de secà, de camps entre muntanyes, de rierols i antigues infraestructures hidrogràfiques. I amb dues llegendes que sempre donen una toc a les excursions, la del cavall de Sant Miquel i de Santa Perpètua.


Una excursió magnífica que hauria de ser una clàssica dins del món excursionista. Sembla estrany que una zona amb tants atractius com els que té aquesta part de Catalunya, el que pròpiament podem nomenar Bloc del Gaià, no sigui més conegut i freqüentat. Tenim un territori verge i a reconèixer i saber valorar.
(fotos Julio Santiago)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: