divendres, 10 de juny del 2016

Mola de Colldejou

Nova sortida el passat dissabte 4 de juny a la comarca del Baix Camp. En aquest cas, el Josep Mª ens va preparar una ruta per descobrir la Mola de Colldejou i la Serra de Llaberia.











La Mola custodia el poble de Colldejou, des d'on hem sortit. Aquest cim emblemàtic constitueix una de les siluetes de referència que dominen el Camp de Tarragona. Al seu cim hi ha les restes d'una torre de defensa, el castell de la Mola, bastida en l'època de les guerres carlines al segle XIX. 
No cal dir que des d'aquest punt es conpemplen unes magnífiques vistes.
Just abans d'arribar-hi hem visitat la cova de la Mola que fa uns 140 metres de recorregut amb un desnivell de 7 metres. 











Hem continuat baixant per un grau fins al coll d'en Guix, on hem tornat a pujar per el sender dels revolts i cap a la Portella de Llaberia.
Aquesta serra de Llaberia és de la Serralada Prelitoral Catalana i està entre les muntanyes de Prades i les de Tivissa-Vandellòs. Son característics d'aquesta, els cingles calcaris molt regulars i clars. Aquest és un Espai Natural Projegit. Hi destaquen els cims de la Miranda i Mont-redon entorn els 900 metres. Nosaltres hem seguit la carena i hem fet el cim de la Miranda. Està coronat per un petit edifici on hi ha un radar i un  vèrtex geodèsic. 











Vorejant el Mont-redon hi trobem la Foradada. Un petit i bonic pont de pedra natural abocat al cingle. I molt a prop hi veiem el Cavall Bernat, una roca amb forma ben curiosa.
I finalment hem tornat cap al punt de sortida per l'antic camí ral.
Una fantàstica excursió per les comarques tarragonines.


Fotos: Julio Santiago


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: