dimecres, 17 de juny del 2015

Oristà

El passat 10 de juny l'Antoni Vilarò ens va portar de ruta per el Lluçanès, al bonic llogaret d'Oristà. D'aquesta petita població de més de 500 habitants, cal visitar la seva esglèsia, Sant Andreu d'Oristà. Una construcció d'estil barroc neoclassicista. Al seu interior, en un nivell inferior, hi ha una cripta que es creu que pertanyia a l'antiga esglèsia romànica. Està completament restaurada. També podem visitar el Museu de Terrissa dels Països Catalans que compta amb una completa col·lecció d'unes 4.000 peces de terrissa catalana i ceràmica de tots els temps, amb la finalitat de conservar i difondre aquesta tradició popular.











Desprès de gaudir de tot aquest patrimoni hem començat a caminar, des del turonet on hi ha l'ermita de Sant Sebastià, un bon lloc per gaudir d'una vista del poble. Des del mateix poble hem iniciat la ruta que passa entre prats i rius. Travessem uns quants cops la Riera Gavarresa, afluent del Llobregat. També anem trobant masies com Cal Miquelet o la Gallinera entre d'altres. I algunes que estan en runes com es el cas del Mas Rocaguinarda on va nèixer el popular bandoler Perot Rocaguinarda.
I tot envoltat de magnífiques vistes que ens han acompanyat durant tot el recorregut, i també records ja que en Toni ens explicava que quan era menudet rondava molt per aquestes contrades.