dilluns, 1 de desembre del 2014

Turó de l'Home i les Agudes

Dissabte 22 novembre 2014

Avui hem fet una de les excursions clàssiques de l'excursionisme català, al Massís del Montseny, sortint de l'àrea de Santa Fe del Montseny i seguint la riera de Passavets. Hem arribat a la font del mateix nom, punt d'inici de l'ascensió cap al Turó de l'Home, travessant la "Fageda Gran", una espectacular fageda de grans dimensions i una de les més espectaculars de Catalunya. Ja a la part més alta de la fageda hem pogut admirar l'avetada que contrasta amb el verd intens dels avets amb els ja gairebé nuus faig. També ens hem desviat uns metres per apropar-nos al "Pou del Compte", que aquest any passat ha estat restaurat i arranjat per la diputació.











Amb poca estona ja hem arribat al coll Pregon que és la base del Turó del Home que ja el tenim a només 100 mts de desnivell, en aquest cim un dels objectius de la excursió d'avui de 1708 mts hem donat compte dels diferent refrigeris que hem compartit entre tots. Tot seguit hem seguit la carena del "Serrat dels Pous" vorejant el puig de Sacarbassa arribem al "collet de les Agudes" Des d'aquest punt ja tenim al nostre abast el segon objectiu d'avui "Les Agudes" amb els seus 1706 mts és la segona muntanya més alta del massís.










Ara ja comencem el descens que ho farem per la vessant del la font del Briançó fins a arribar de nou a la font del Passavets i d'aqui torna a Santa Fe però no sense abans visitar el Pantà el qual voregem completament abans d'arribar a on hem deixat els nostres vehicles, comença a ploure just en finalitzar la excursió de manera que podem dir que la naturalesa ens ha deixat fer tot el recorregut tranquil·lament.
Josep Maria Baró (texte) - Ramon Busquets (fotos)


1 comentari:

  1. I quines pujadetes?
    I sabeu que a Riells varen tallar el camí, quan després d'engrandir l'aparcament, l'entrada del camí el van deixar tallat per sobre i per pujar-hi, baixava terra.
    -http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=614219
    -I aquesta ruta- http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3360691
    I del poble del Montseny - http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=614361

    ResponElimina

Títol:
Escriu: