diumenge, 30 de juny del 2013

Castell de Taradell

Nova sortida entre setmana, el passat dimarts 25 de juny a la comarca d'Osona.
L'objectiu era el Castell de Taradell, també comegut com a Castell de Can Boix, que corona un cimal de grans penyes, a 803 metres d'altitud. Està situat sobre una gran balma que el fa molt característic.
Queden restes dels segles X-XI, al sector de l'antiga capella de Santa Creu, ara del tot malmesa i la resta és un gran mur d'una setantena de metres, del segle XIV. No cal dir que les vistes des de la zona son espectaculars.
Molt a prop hi a l'Enclusa, el cim més alt de Taradell situat a 866 m. El nom es deu a la forma que té la pedra, que mirada de lluny recorda la silueta d'una enclusa de ferrer. Al cim hi oneja una senyera catalana.
I en aquesta zona també hi trobem tres cavitats fetes per l'erosió, conegudes com les Cuines d'en Rocaguinarda. Aquest indret va servir moltes vegades de refugi o amagatall del bandoler Pero Rocaguinarda entre els anys 1606 i 1610 que actuava com a cap de guardia dels Nyerros. També durant la Guerra Civil van servir encara com a amagatall per a gent perseguida.



Una sortida que ha servit per tancar una nova temporada del Caminant per Catalunya de Televisió del Ripollès. Aquest programa el podreu veure aquesta setmana i durant l'estiu us oferirem repeticions d'algunes de les sortides que hem fet. (esteu al cas dels nous horaris).
I nosaltres seguirem gravant excursions aquest estiu per oferir-vos nous programes la temporada que ve. Bon estiu !
Al bloc podeu continuar estant informats de les sortides i dels programes i horaris de TVR. Recordeu que també teniu la opció de veure els capítols a la televisió a la carta. http://televisiodelripolles.xiptv.cat/caminant-per-catalunya