dimarts, 8 de maig del 2012

Prats de Molló

Magnífica sortida la que hem fet aquest passat dissabte 5 de maig al Vallespir, a la població de Prats de Molló. Una vila medieval fortificada que està molt a prop de la comarca i que val la pena visitar. La nostra ruta comença precisament a la plaça del poble i voreja part de la muralla, molt ben conservada fins que anem deixant enrere, travessant el pont del Llanarer. Estem fent el camí del Miracle, ple de llegendes. A mida que anem enfilant, les vistes del poble i l'entorn son espectaculars. A més tenim el privilegi de contemplar gairebé tota la excursió la Torre del Mir i el Costabona. Passem per les cases del Casot i les Gracies. Estem seguint el GR Transfronterer 83 que enllaça Mataró amb Prada de Conflent, evidentment passant per el Canigó.









Pel camí trobem alguns descobriments recents degut a una forta ventada que va deixar el bosc mig despullat. Ens referim a un Dolmen i les restes d'una capella encara pendents de documentar. Un cop arribem al Coll del Miracle deixem el GR i trenquem a l'esquerra per acostar-nos a l'Oratori del Miracle on hi ha les santes Justa i Rufina.











Just al costat hi ha una bassa ja que segons diu la llegenda, els segadors de la zona les van enviar a buscar aigua en una zona seca. Elles tot dedicides van fer un forat i va sortir l'aigua, que al portar-la als segadors no s'ho podien creure, i d'aquesta manera es va posar el nom a l'Oratori i al coll. Situat a 1.400 metres i a poc més de 4 kilòmetres de la sortida. La pujada és constant i fem un desnivell de 300 metres. A partir d'aquest punt tenim la opció de seguir la ruta per altres indrets. Nosaltres hem optat per tornar per el mateix camí i al tornar a Prats de Molló, hem passat per el Fort Lagarde i hem baixat fins al poble per un pas soterrat molt interessant. I val la pena dedicar una estona a visitar el centre de Prats de Molló amb la seva església, la muralla i les portes d'entrada.









Nosaltres hem tingut un guía excel.lent, en Josep, que molt amablement ens ha acompanyat i explicat tant la història com les llegendes del recorregut.
En total hem fet uns 10 kilòmetres amb un desnivell acumulat de 600 metres.




Avui no hem gaudit de la coca del Caminant, i no cal posar el motiu perque sembla que és de jutjat de guàrdia. Per sort en Jordi en portava una de Torelló, força bona, que juntament amb el pa i l'assortit d'embotits ens ha alimentat de valent.
Podeu veure més fotos al Facebook del Caminant:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151055634123776.554372.161274228775&type=1